In 1993 beslisten Aubert Debue, voormalig eigenaar van de gereputeerde “patisserie Debue” in Bellegem en Nick Laperre, banketbakker en toenmalig werknemer bij Aubert, om zich samen verder te specialiseren in het bereiden van roomijs. Daar Aubert reeds jaren een goede naam had bij tal van restaurants uit de streek voor zijn kwaliteitsroomijs, originaliteit en onberispelijke service, werd er gekozen om dit verder uit te diepen. Zo ontstond in juli 1993 op de vroegmarkt M.I.M. te Moeskroen – waar Gelati Debue gevestigd was tot mei 2000 – de samenwerking tussen 2 generaties gepassioneerde vakmannen. Leergierig, steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en nieuwe trends op de voet volgend maken zij Gelati Debue nog steeds tot wat het heden is!
1993
Gelati Debue start op de Moeskroense vroegmarkt M.I.M.. In een “box” van 100 m² wordt het atelier ingericht en de productie opgestart.
1997
Trui Huyzentruyt, echtgenote van Nick en reeds van bij de opstart deels actief in Gelati Debue , stopt haar fulltime job om Aubert & Nick voltijds bij te springen. Trui staat in voor zowel de administratieve verplichtingen als voor de ondersteuning in de productie en de afwerking / verkoop.
1999
Door de groei kampen we met een gebrek aan ruimte en gaan we op zoek naar een alternatief.
2000
Er wordt besloten te verhuizen naar de Moeskroensesteenweg 204 te Aalbeke waar een woonhuis en atelier van 450m² wordt aangekocht.
Mei 2000
Een alles verwoestende brand teistert de M.I.M. enkele maanden voor de voorziene verhuis naar Aalbeke. Een moeilijke periode breekt aan. Met doordachte haast worden de plannen voor het in te richten atelier in Aalbeke versneld. Een volledig nieuw machinepark dient te worden aangekocht en geïnstalleerd. Niets wordt aan het toeval overgelaten en enkele reizen naar Italië – het “mekka” van ijs en vooral van de ijsmachines – worden ondernomen. Ter plaatse testten we onze receptuur om over te gaan tot de beste aankoop.
2001
Na een zware periode, vol moeilijke beslissingen en de opstart – en met dank aan enkele collega’s – komt Gelati Debue stilaan op kruissnelheid.
2002
De nieuwe werkplaats – volledig in orde met de strengste hygiënenormen – en de extra ruimte bewerkstelligen groei en creativiteit. Vormen worden meer en meer zelf ontwikkeld wat exclusiviteit garandeert.
2007
Een “Thermoforming” machine wordt aangeschaft zodat de eigen productie van vormen verder kan evolueren.
2009
Nieuwe technieken en speciale siliconen laten ons toe om voor onze professionele klanten specifiek gepersonaliseerde opdrachten uit te voeren.
Nog steeds staan wij open voor vragen en uitdagingen van onze klanten. Met heel veel plezier zoeken we naar het beste resultaat.